Πολιτική Cookies

ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES

1.  ΣΚΟΠΟΣ

Αυτή η πολιτική cookies εξηγεί τι είναι τα cookies και πώς τα χρησιμοποιούμε στην ιστοσελίδα του bazaar του Ιδρύματος «Μέλισσα». Διαβάζοντας αυτή την πολιτική, θα είστε σε θέση να κατανοήσετε:

• τους τύπους των cookies που χρησιμοποιούμε κάθε φορά που επισκέπτεσθε την ιστοσελίδα μας,

• τις πληροφορίες που συλλέγουμε χρησιμοποιώντας τα cookies, και

• πώς χρησιμοποιούνται αυτές οι πληροφορίες.

 

2.  ΟΡΙΣΜΟΣ COOKIES

Τα cookies είναι μικρά τμήματα κειμένου που τοποθετούνται στον σκληρό σας δίσκο από τον διακομιστή (server) μίας ιστοσελίδας, βάσει του έννομου συμφέροντός μας για τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας μας. Τα cookies δεν προκαλούν βλάβη στην τερματική συσκευή σας, δεν περιέχουν ιούς, κακόβουλα ή άλλα επιβλαβή προγράμματα. Η εφαρμογή περιήγησης διαδικτύου (web browser) είναι τμήμα του υπολογιστή σας και αποθηκεύει συγκεκριμένες πληροφορίες προτίμησης, όπως π.χ. προτιμώμενη γλώσσα, τοποθεσία κ.ο.κ.

Τα cookies μπορούν να επιτελέσουν πολλές λειτουργίες και χρησιμοποιούνται κυρίως για τη μέτρηση της επισκεψιμότητας μίας ιστοσελίδας εν συνόλω ή συγκεκριμένων μόνο υποσελίδων της. Ενδεικτικά, μπορούν να καταγραφούν ο αριθμός των επισκεπτών ζωντανά ή ανά ώρα της ημέρας, η γεωγραφική τους προέλευση, το λειτουργικό σύστημα και η ανάλυση της οθόνης του υπολογιστή τους, η σελίδα από την οποία προήλθαν (μέσω μηχανής αναζήτησης, συνδέσμου από άλλη σελίδα ή απευθείας είσοδο), η λέξη κλειδί, που χρησιμοποιήθηκε στη μηχανή αναζήτησης κτλπ. Άλλα cookies μπορούν να θυμούνται, προς διευκόλυνση του χρήστη, την επιλογή της γλώσσας ή τα αποτελέσματα της αναζήτησής του σε μία ιστοσελίδα. Άλλα πάλι μπορούν να καταγράφουν τις αποτυχημένες απόπειρες εισόδου του χρήστη σε μία ιστοσελίδα, ώστε να απαιτούν (οι ιστοσελίδες), μετά από έναν ορισμένο αριθμό αποτυχημένων προσπαθειών εισόδου, την περαιτέρω διασταύρωση των στοιχείων του, όπως λόγου χάρη με την εισαγωγή ενός επιπλέον κωδικού, που του αποστέλλεται με sms στο κινητό του τηλέφωνο.

Επίσης, όταν επισκέπτεστε κάποια ιστοσελίδα για να περιηγηθείτε ή να διαβάσετε πληροφορίες, συλλέγονται και αποθηκεύονται ορισμένες «πληροφορίες επισκέπτη» από εσάς, όπως το όνομα του domain και του παρόχου μέσω του οποίου έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο, η IP διεύθυνση του υπολογιστή που χρησιμοποιείτε, η ημερομηνία και η ώρα που έχετε πρόσβαση στην ιστοσελίδα και οι διευθύνσεις που επισκεφθήκατε. Αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση της επισκεψιμότητας και τη λήψη απαραίτητων πληροφοριών για τη βελτίωση της χρηστικότητας των ιστοσελίδων.

Εάν δεν θέλετε να λαμβάνετε «cookies», μπορείτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε ώστε να αποκλείει τα «cookies» ή να σας ειδοποιεί όταν ένα «cookie» τοποθετείται στον υπολογιστή σας. Μολονότι δεν είστε υποχρεωμένοι να αποδέχεστε τα «cookies» όταν επισκέπτεστε τον δικτυακό μας τόπο, ενδέχεται να μην έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε όλες τις λειτουργίες του δικτυακού τόπου μας καθώς επίσης υπάρχει η πιθανότητα να μην προβληθούν σωστά ορισμένες σελίδες της διαδικατυακής πλατφόρμας εάν το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε αποκλείει τα «cookies» μας.

 

3.1.  Πληροφορίες Συλλεγόμενες και Χρήση Αυτών

Όταν προσπελάζετε και χρησιμοποιείτε τον δικτυακό τόπο https://bazaar.stegimelissa.gr/, υπάρχουν οι κάτωθι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να συλλέγουμε πληροφορίες και προσωπικά δεδομένα για εσάς:

 

3.1.1.  Πληροφορίες που Συλλέγονται Τοποθετώντας ένα «Cookie» στον Υπολογιστή Σας

Ο ιστότοπος του bazaar του Ιδρύματος «Μέλισσα» χρησιμοποιεί τα παρακάτω είδη cookies όπως αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω:

1. Cookies Λειτουργικότητας

Τα cookies λειτουργικότητας βοηθούν τον διαδικτυακό τόπο να θυμάται τις επιλογές σας, όπως τη γλώσσα και την περιοχή σας. Έτσι, σας παρέχουμε βελτιωμένες και προσωποποιημένες λειτουργίες. Επιπλέον, βοηθούν στην παροχή υπηρεσιών που έχετε ζητήσει εσείς. Σας ενημερώνουμε ότι τα cookies λειτουργικότητας δεν μας παρέχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τη δραστηριότητά σας σε άλλους διαδικτυακούς τόπους.

 

2. Google Analytics

Η ιστοσελίδα για το  bazaar χρησιμοποιεί την υπηρεσία Google Analytics ως ένα εργαλείο της Google που τη βοηθά να κατανοήσει πώς χρησιμοποιούν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας τις ιδιότητές τους. Το Google Analytics χρησιμοποιείται για την εξαγωγή στατιστικών επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας. Χρησιμοποιούνται cookies για τη συλλογή πληροφοριών και στατιστικών στοιχείων που αφορούν τη χρήση της ιστοσελίδας, χωρίς όμως να συλλέγονται προσωπικές πληροφορίες που μπορούν να ταυτοποιήσουν τον κάθε επισκέπτη. Το κύριο cookie που χρησιμοποιείται από το Google Analytics είναι το cookie "_ga".

Αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιούνται από την υπηρεσία Google Analytics:

Ονομασία

Διάρκεια

Περιγραφή

_ga

2 έτη

Καταχωρεί ένα μοναδικό αναγνωριστικό που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία στατιστικών δεδομένων σχετικά με τον τρόπο που ο επισκέπτης χρησιμοποιεί τον ιστότοπο.

_gid

24 ώρες

Καταχωρεί ένα μοναδικό αναγνωριστικό που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία στατιστικών δεδομένων σχετικά με τον τρόπο που ο επισκέπτης χρησιμοποιεί τον ιστότοπο.

_gat

24 ώρες

Χρησιμοποιείται για να ρυθμίζει το βαθμό απόκρισης στα αιτήματα των χρηστών.


3. Facebook Pixel

Το Facebook Pixel είναι ένα εργαλείο στατιστικών στοιχείων που επιτρέπει τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας των διαφημιστικών εκστρατειών που επιλέγει το Ίδρυμα «Μέλισσα»  κατανοώντας τις ενέργειες που κάνουν οι χρήστες στην ιστοσελίδα μας. Χρησιμοποιούμε το Facebook Pixel και τα ανώνυμα δεδομένα που λαμβάνει για τους παρακάτω σκοπούς:

  • Επιβεβαίωση ότι η εκάστοτε διαφημιστική καμπάνια που «τρέχει» προβάλλεται στο αρμόδιο κοινό
  • Δημιουργία επιλέξιμων ομάδων και συνόλων για συμμετοχή σε διαφημιστικές καμπάνιες

 

3.1.2. Εφαρμογές και widgets κοινωνικών δικτύων

Η ιστοσελίδα του bazaar του Ιδρύματος «Μέλισσα» περιλαμβάνει εφαρμογές widgets ώστε να μπορεί ο χρήστης να επισκέπτεται τη σελίδα του Ιδρύματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως για παράδειγμα το Facebook. Οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία που παρέχετε μέσω τέτοιων εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να συλλεγεί και να χρησιμοποιηθεί από άλλα μέλη της εν λόγω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης. Οι ανταλλαγές αυτές διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου των εταιριών που παρέχουν την κάθε εφαρμογή. Το Ίδρυμα «Μέλισσα» δεν έχει τον έλεγχο ή την ευθύνη για τις εν λόγω εταιρίες ή τη χρήση των πληροφοριών των χρηστών από αυτές.

 

3.1.3. Πληροφορίες που παρέχετε εθελοντικά

Η ιστοσελίδα για το bazaar του Ιδρύματος «Μέλισσα» συλλέγει τις πληροφορίες που εκούσια και εθελοντικά παρέχετε προκειμένου να επωφεληθείτε από μία δυνατότητα ή να συμμετάσχετε σε μία δραστηριότητα στον διαδικτυακό τόπο της. Για παράδειγμα, ενδέχεται να συλλέξουμε τις πληροφορίες σας προκειμένου να λαμβάνετε ειδοποιήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όταν μας ζητάτε πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες δράσεις μας  ή όταν μας υποβάλλετε κάποιο αίτημα ή μας αποστέλλετε κάποιο email. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτές οι πληροφορίες μπορεί να περιλαμβάνουν τη συλλογή προσωπικών δεδομένων.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο για τους λόγους για τους οποίους μας τα παρέχετε. Για παράδειγμα, εάν παρέχετε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας δηλώνοντας ότι επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις, χρησιμοποιούμε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας για να παραδίδουμε τις ειδοποιήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις ενημερώσεις που ζητάτε.

Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε από τον διαδικτυακό τόπο μας  για διάφορους σκοπούς όπως η πρόληψη απάτης και η βελτίωση των υπηρεσιών μας. Μπορούμε επίσης να αφαιρέσουμε όλες τις πληροφορίες που συνιστούν προσωπικά δεδομένα και να χρησιμοποιήσουμε τις υπόλοιπες για ιστορικούς, στατιστικούς ή επιστημονικούς λόγους.

 

4. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΩΝ COOKIES

Η εγκατάσταση και χρήση «cookies» ρυθμίζεται ειδικότερα από την παράγραφο 5 του άρθρου 4 του ν. 3471/2006 (ο οποίος μετέφερε στην ελληνική έννομη τάξη την Οδηγία 2002/58/ΕΚ) καθώς επίσης και από την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Aρ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/1525, Αθήνα 25/2/2020) σύμφωνα με τα οποία η εγκατάσταση και χρήση του «cookie» επιτρέπεται μόνο με τη συγκατάθεση του χρήστη. Μία ιστοσελίδα μπορεί να εγκαταστήσει ένα τέτοιο «cookie» μόνο εάν ο εκάστοτε χρήστης της έχει δώσει τη συγκατάθεσή του μετά από σαφή και εκτενή ενημέρωση για την εγκατάσταση αυτή, το σκοπό της επεξεργασίας, την άσκηση του δικαιώματος πρόσβασης και τυχόν αποδέκτες των δεδομένων και ανεξάρτητα αν μέσω αυτού πραγματοποιείται τελικά επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Η συγκατάθεση αυτή μπορεί να δίδεται μέσω κατάλληλων ρυθμίσεων στο φυλλομετρητή ιστού ή μέσω άλλης εφαρμογής.

4.1. ΛΗΨΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ

Με δεδομένο ότι τα cookies της υπηρεσίας Google Universal Analytics είναι τρίτου κατασκευαστή ως προς τη σελίδα μας και δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις όπως αυτές αναφέρονται στην απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ((Aρ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/1525, Αθήνα 25/2/2020), η σελίδα μας λαμβάνει τη συναίνεση του επισκέπτη πριν την αποθήκευση cookies στον τερματικό του εξοπλισμό. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να διαγράψει τα cookies, που αποθήκευσε η παρούσα σελίδα στον browser του, μέσα από τις ρυθμίσεις του.

Ειδικότερα, η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί ειδικό plugin, το οποίο εμποδίζει τα cookies να αποθηκευτούν στον τερματικό εξοπλισμό του επισκέπτη, εάν δεν ληφθεί πρώτα η συναίνεση του μέσω «κλικ» σε κομβίο αποδοχής. Πλησίον του κομβίου αποδοχής υπάρχει σύνδεσμος, που οδηγεί στην παρούσα πολιτική χρήσης cookies της ιστοσελίδας, στην οποία ο χρήστης μπορεί να διαβάσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, οι οποίες θα τον διευκολύνουν να λάβει απόφαση για τη χορήγηση συγκατάθεσης ή όχι στην αποδοχή cookies.

 

5. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Το Ίδρυμα «Μέλισσα» δεν θα πωλεί τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται από τους διαδικτυακούς τόπους του σε μεσίτες καταλόγων διευθύνσεων χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή σας.

Το Ίδρυμα «Μέλισσα» ενδέχεται να μοιράζεται τα συλλεγόμενα προσωπικά δεδομένα με άλλες εσωτερικές υπηρεσίες του. Οι εσωτερικές αυτές υπηρεσίες θα χρησιμοποιούν τα δεδομένα σας κατά τρόπο σύμφωνο με τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν αρχικά (ή με τους οποίους συγκατατεθήκατε στη συνέχεια).

Μπορεί επίσης να μοιράζεται τα προσωπικά σας δεδομένα με τρίτους παρόχους υποστηρικτικών υπηρεσιών. Αυτοί οι τρίτοι απαιτείται να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα που μοιραζόμαστε με αυτούς μόνο για να εκτελούν τις υπηρεσίες για λογαριασμό μας και να τα επεξεργάζονται ως αυστηρά εμπιστευτικά, σε συμμόρφωση με όλους τους εφαρμοστέους νόμους προστασίας της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων.

 

6. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Τα συλλεγόμενα προσωπικά δεδομένα θα αποθηκεύονται στις βάσεις δεδομένων που έχει στην κατοχή του το Ίδρυμα «Μέλισσα» ή σε βάσεις δεδομένων που διατηρούνται από τους παρόχους υπηρεσιών μας.

Το Ίδρυμα «Μέλισσα» λαμβάνει εύλογα μέτρα για την προστασία της ασφάλειας, της εμπιστευτικότητας και της ακεραιότητας των προσωπικών σας δεδομένων.

Αν και χρησιμοποιούμε μέτρα ασφάλειας για να βοηθήσουμε στην προστασία των προσωπικών σας δεδομένων από μη εξουσιοδοτημένη κοινοποίηση, κακή χρήση ή αλλοίωση, παρακαλούμε να έχετε υπόψη ότι καμία μετάδοση μέσω του Διαδικτύου δεν είναι απολύτως ασφαλής ή ελεύθερη σφαλμάτων. Το Ίδρυμα «Μέλισσα» δεν φέρει καμία ευθύνη για τις παραβιάσεις της ασφάλειας πέρα του εύλογου ελέγχου του.

 

7. ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Μπορείτε να αναθεωρείτε, να διορθώνετε, να ενημερώνετε και να αιτήστε τη διαγραφή των συλλεγόμενων προσωπικών σας δεδομένων μέσω του διαδικτυακού τόπου μας   https://bazaar.stegimelissa.gr/ επικοινωνώντας μαζί μας ή μέσω email στη διεύθυνση stegimelissa@gmail.com. 

 

8.  ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Για να ενημερωθείτε περαιτέρω σχετικά με τους τύπους cookies και τον τρόπο που μπορείτε να διαχειριστείτε τα cookies, μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο: http://www.allaboutcookies.org  Σε περίπτωση που αρνηθείτε τη χρήση cookies είναι δυνατό να μη λειτουργούν κανονικά ορισμένες δυνατότητες της ιστοσελίδας μας.

 

9. ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Το χρονικό διάστημα διατήρησης των προσωπικών σας δεδομένων θα ποικίλει και θα εξαρτάται από το σκοπό και τη χρήση των συλλεγόμενων δεδομένων. Εφόσον υπάρχουν νομικές απαιτήσεις θα διατηρούμε ορισμένους τύπους δεδομένων για καθορισμένες περιόδους και σύμφωνα με όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Διαφορετικά, θα διατηρούμε τα δεδομένα για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο από όσο είναι απαραίτητο για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν τα δεδομένα.

 

10. ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

Ο δικτυακός τόπος https://bazaar.stegimelissa.gr/ δεν προορίζονται απαραίτητα για παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών. Το Ίδρυμα «Μέλισσα» δεν ζητά εσκεμμένα ούτε συλλέγει προσωπικά δεδομένα από/ή για τα παιδιά στους διαδικτυακούς της τόπους εκτός εάν επιτρέπεται βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

 

11. ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ίδρυμα «Μέλισσα» και σε ό,τι αφορά στην ιστοσελίδα για το bazaar υποβάλλει την Παρούσα Πολιτική σε συχνή επανεξέταση και ενδέχεται να την τροποποιεί ή να την αναθεωρεί περιοδικά κατά τη διακριτική του ευχέρεια. Όταν θα συμβαίνουν αλλαγές, θα καταγράφεται η ημερομηνία τροποποίησης ή αναθεώρησης στην Πολιτική. Η επικαιροποιημένη Πολιτική θα ισχύει από την ημερομηνία αυτή.

Η παρούσα Δήλωση ενημερώθηκε για τελευταία φορά τον Φεβρουάριο του 2021.